În fiecare an, numărul oamenilor care se alătură proiectului SocialXChange crește iar anul 2019 nu a făcut excepție, fiind înregistrate un număr record de donații, dar și de donatori. Peste 3300 de persoane au trecut pragul magazinelor și au oferit aproximativ 2400 de produse din toate categoriile, de la mobilă, electronice, electrocasnice, rechizite, igienico-sanitare și până la cărți de povești și jucării pentru copii.

La ambele magazine caritabile SocialXChange, aflate pe Calea Crângași nr. 3 și pe Aleea Lunca Cernei 6A, cele mai multe donații au fost înregistrate în luna iulie și datorită proiectului de succes “Atelierul de Povești”, acolo unde seniorii din comunitate, jurnaliști și scriitori au citit copiilor din Sectorul 6 povești, părinții putând să-i înscrie pe cei mici în proiect prin donații la magazinele caritabile.

Pentru cei dispuşi să muncească în schimbul donațiilor, magazinele SocialXChange din Sectorul 6 au devenit o a doua casă. Persoanele cu venituri modeste au şansa de a intra în posesia unor bunuri de strictă necesitate, prestând activităţi de muncă în folosul comunităţii. Anul trecut, 444 de asistați sociali au lucrat peste 8000 de ore în folosul comunității.

Premiate pe plan intern şi internaţional, magazinele caritabile SocialXChange se sprijină pe spiritul de solidaritate şi omenie al donatorilor săi. Persoane fizice, firme, asociaţii, instituţii de învăţământ sau cultură au contribuit, încă de la inaugurare, la succesul acestui program care nu lasă nicio faptă bună nerăsplătită.

Cei care donează au acces la servicii de tratament şi abilitare, participare la competiţii sportive, organizare de petreceri pentru copii, spaţii pentru conferinţe sau întâlniri de socializare.

Bătrâni, familii sărace sau cu mulţi copii, oameni care şi-au pierdut locul de muncă, dar nu şi speranţa, vă aşteaptă să vă alăturați și în 2020 acestei mari familii bazate pe încredere şi responsabilitate. Donațiile pot fi făcute fie la magazinul caritabil din Crângași, aflat pe Calea Crângași nr. 3, fie în Drumul Taberei, din Aleea Lunga Cernei nr. 6A.