Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv persoanelor din comunitate care sunt trecute de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsite de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni.

Persoanele vârstnice, cu domiciliul în Sectorul 6, pot suna la 021.9970 pentru a solicita procurarea, din fondurile acestora, a alimentelor și medicamentelor de strictă necesitate.

Cea mai vulnerabilă categorie socială în faţa ameninţării epidemiei cu virusul CoVid – 19 primeşte din această săptămână asistenţă dedicată şi adaptată nevoilor individuale ale fiecărui senior. Îi rog pe toţi ceilalţi membri ai comunităţii să reducă la minim contactele cu aceste persoane, să le ofere sprijin respectând distanţa, dezinfectând în prealabil spaţiile de locuit comune, pachetele de alimente şi orice alt tip de suport material pe care îl oferă, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Vârstnicii din comunitatea Sectorului 6 pot apela numărul amintit de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Pentru persoanele din Sectorul 6 autoizolate la domiciliu, aflate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică, funcţionează deja numerele de telefon 031.9593, accesibil de luni până vineri în intervalul orar 08.00 – 20.00, precum şi numărul de urgenţă 0731.624.849, care poate fi apelat non-stop.

Autorităţile locale ale Sectorlui 6 le cer tuturor cetăţenilor să respecte fără excepţie dispoziţiile adoptate de autorităţile centrale în contextul ameninţării epidemiei cu virusul CoVid-19 şi să dea dovadă de responsabilitate faţă de ei înşişi şi de cei din jur.