Cât de bine te cunoști? Îți este greu să te accepți așa cum ești, atât în relație cu tine, cât și în relație cu ceilalți? Te simți ascultată și reușești să asculți, la rândul tău? Sunt doar câteva dintre întrebările care au deschis porțile unei noi lumi pentru 10 mame vulnerabile din Sectorul 6 – cea a dezvoltării personale și a cunoașterii de sine.

Moș Nicolae e venit, astfel, cu un altfel de cadou pentru beneficiarele magazinului caritabil SocialXChange Crângași care, îndrumate de psihologi și asistenți sociali din cadrul Direcției Generale de Asistență Sociale și Protecția Copilului Sector 6, au participat la un atelier prin care și-au testat deprinderile în comunicare prin teme ce țin de chiar sănătatea mintală prin gestionarea emoțiilor, dezvoltare personală și relații interpersonale.

Intâlnirea a presupus o discuție sinceră despre subiecte pe care beneficiarele de ajutor social nu le-au auzit prea des în sânul propriei familii și o încercare a specialiștilor DGASPC Sector 6 de a le facilita dezvoltarea unor cunoștințe esențiale pentru o viață echilibrată și conștientă.
Atelierul face parte din activitățile dedicate susținerii categoriilor vulnerabile din comunitate, mai ales în această perioadă dificilă pe care o traversăm și care poate genera emoții puternice și copleșitoare în familiile care se confruntau deja cu dificultăți financiare și emoționale. Iar feedback-ul nu s-a lăsat așteptat: “Mulțumesc frumos pentru tot! Tuturor de acolo! Mulțumesc că existați! Nu sunt cuvinte mari, este doar realitatea! Respect!”, a transmis Andreea la finalul întâlnirii.

Magazinele caritabile SocialXChange sunt un intermediar între cei care doresc să facă acte caritabile şi cei care au nevoie de astfel de gesturi, simplificând procedura de donaţie a unor bunuri, dar condiționând accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse prin efectuarea unor activităţi de muncă în folosul comunităţii. Proiectul a apărut ca urmare a  nevoii de a încuraja atât actele de caritate, cât şi sentimentul de responsabilitate în rândul asistaţilor social, dar şi din dorinţa promovării unor principii precum respectul faţă de donator, protejarea demnităţii beneficiarului, echitatea socială și protejarea mediului înconjurător.