Octaviana Costina Timofte, Alin Vidineac, Cosmin Neagu și Ionuț Dragoș sunt cei patru câștigători ai licitației organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în beneficiul refugiaților din Ucraina.

Cu amabilitatea colegului nostru Ionuț Florescu, artist amator, în perioada 4-6 martie 2022 au fost scoase la licitație mai multe picturi ale acestuia, toți banii obținuți urmând a fi folosiți pentru sprijinul persoanelor refugiate.

O serie de trei tablouri pictate după izbucnirea războiului au ca temă acest conflict și speranța că el se va sfârși cât mai curând. Tablourile conțin cu preponderență galben și albastru, culori ce reprezintă Ucraina și drapelul ucrainean. Mesajul celor trei opere trece de la durere și suferință la compasiune și speranță, autorul dorind să transmită un îndemn la solidaritate cu poporul din Ucraina.

Un alt tablou adjudecat este o pânză mai veche, parte a unei colecții, ce reprezintă în formă stilizată un înger care veghează asupra oamenilor.

Îi așteptăm pe câștigătorii licitației să se prezinte la sediul Magazinului Caritabil SocialXChange, din Calea Crângași nr. 3, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 18.00, pentru a-și ridica obiectele adjudecate.