De la debutul campaniei ”Sectorul 6 pentru Ucraina”, lansată de Primăria Sectorului 6, pe 3 martie, au fost amenajate 5 centre de primire a refugiaților ucraineni, cu un total de 392 locuri.

Până pe 17 martie , au foat găzduite peste 1.000 de persoane, dintre care 40% copii.

În prezent, în centre se găsesc 276 persoane, dintre care 154 sunt adulți și 122 copii.

S-au livrat peste 14.000 de porții de hrană (cumulat pentru 3 mese zilnic).

În afara serviciilor de adăpost, hrană, igienă și medicină primară, refugiații primesc servicii de consiliere pentru eliberarea unor documente, sprijin emoțional, activități specifice de petrecere a timpului liber pentru adulți și copii.

În fiecare centru activează angajați ai DGASPC Sector 6 și voluntari care cunosc limba ucraineană.

În urma apelului lansat de autoritățile locale, la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXChange,  din Calea Crângași nr.3 și Aleea Lunca Cernei nr 6A, s-au colectat peste 20 tone produse.

Dintre acestea, 5 tone au ajuns la punctul de graniță din Sighetu Marmației și localitățile de graniță din Ucraina încă din primele zile.

Alte 13 tone de produse donate au fost direcționate către refugiații din Republica Moldova, iar 2 tone de produse au fost alocate persoanelor găzduite în centrele special amenajate în Sectorul 6.

În această perioadă, serviciul de call center 021.9970 primește apeluri din partea cetățenilor care au nevoie de informații și sprijin în legătură cu problema refugiaților din Ucraina.

Zilnic se înregistrează un număr mediu de 40 de apeluri de acest tip.

S-a acordat consiliere și s-au distribuit 29 de kit-uri de alimente și 7 kituri cu produse de igienă către 29 de persoane refugiate găzduite de persoane fizice în Sectorul 6.

De asemenea, 11 firme private, asociații nonguvernamentale sau instituții publice s-au implicat și au sprijinit campania ”Sectorul 6 pentru Ucraina”.