De la debutul războiului din Ucraina, un număr total de 1170 persoane refugiate, dintre care 523 copii, au primit găzduire în cele 5 centre organizate de autoritățile locale ale Sectorului 6.

Cu sprijinul unui număr de 22 voluntari, mulți vorbitori de ucraineană, s-au organizat atât activitățile curente din cadrul centrelor, cât și programe de socializare și petrecere a timpului liber.  Pentru toate persoanele care au rămas sau au tranzitat adăposturile s-au distribuit în total 22.000 de porții de hrană.

De la debutul campaniei ”Sectorul 6 pentru Ucraina”, la cele două sedii ale Magazinului Caritabil SocialXChange, din Sectorul 6, s-au primit 24 de tone de produse de bază, care au fost distribuite  la punctul de graniță din Sighetu Marmației și localitățile de graniță din Ucraina, dar și către Republica Moldova sau adăposturile din Sectorul 6.

Numeroși cetățeni, alături de firme private, au răspuns la apelul nostru și au oferit un sprijin esențial pentru cei nevoiți să își părăsească țara.

Este nevoie urgentă în continuare de alimente neperisabile, produse igienico-sanitare, medicamente uzuale și pături.

Produsele pot fi donate  la sediile SocialXChange din Calea Crângași nr.3 și Aleea Lunca Cernei nr 6A, zilnic în intervalul orar 08.00 – 18.00. Vă așteptăm inclusiv în acest weekend să vă alăturați campaniei noastre.

La nivelul Sectorului 6 funcționează zilnic, în intervalul orar 08.00 – 20.00,  numărul de telefon 021.9970, dedicat inclusiv problemei refugiaților ucraineni.

Peste 40 de persoane ne apelează zilnic pentru a solicita informații sau a cere sprijin în legătură cu acest subiect.