Mâine, 6 aprilie 2022, începând cu orele 12.30, va avea ,loc prima întâlnire în cadrul Programului ”Mămici de pici”, destinat mamelor defavorizate din Sectorul 6.

Pentru a sprijini femeile tinere cu copii, care se confruntă cu dificultăți de ordin economic, social ori familial, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a conceput acest program sub forma a 8 întâlniri organizate bilunar în perioada aprilie-iulie 2022.

La fiecare sesiune vor participa 10 mămici, în cadrul unor discuții libere, susținute de specialiști. Vor fi abordate o serie de teme precum: nutriție, educație pentru copil, stil de viață sănătos, contracepție, credințe, obiceiuri și valori personale.

Se urmărește astfel abilitarea mamelor vulnerabile în plan parental și social, cu scopul final de prevenire a situațiilor de risc care pot duce la separarea copilului de familie.

Conștienți de factorii sociali, economici sau personali care pot perturba relațiile din interiorul unui cămin, specialiști ai Serviciului de Prevenire a Separării Copilului de Familie, alături de cei ai Magazinului Caritabil SocialXchange, vor oferi un grup de suport drept cadru adecvat pentru învățare activă, care să încurajeze dorința de schimbare și împărtășirea experiențelor personale ale tinerelor mame.

Întâlnirile vor fi găzduite de Magazinul Caritabil SocialXChange, care va oferi participantelor produse de strictă necesitate pentru ele și familiile lor. Produsele provin din donații ale persoanelor fizice și juridice care sprijină astfel numeroase cazuri sociale din Sectorul 6.