Vizitează West Side Christmas Market, târgul de Crăciun organizat de Primăria Sectorului 6 în Parcul Drumul Taberei! Și nu uita să te oprești la căsuța cu numărul 60!

Vei afla că multe dintre obiectele decorative care îți încântă privire au ieșit din mâinile persoanelor cu dizabilități.

Iar pentru că azi, 3 decembrie, este ziua dedicată lor, fii și tu solidar cu cei vulnerabili, sprijină o viaţă fără bariere pentru ei, promovează înțelegerea, acceptarea, diversitatea!

O poți face intrând în posesia unui cadou special pentru cei dragi, răsplătind astfel munca unei persoane speciale, care așteaptă apreciere. Pentru că și persoanele cu dizabilități pot fi creative, talentate și utile celor din jur!

La nivelul Sectorului 6, peste 12.000 de persoane, copii sau adulți, sunt încadrate în diferite grade de handicap și se află în evidențele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Pentru aceste persoane, instituția oferă servicii integrate și adaptate nevoilor lor individuale, în funcție de vârstă, de tipul și gradul dizabilității:

  • evaluare și încadrare în grad de handicap,
  • instrumentarea dosarului pentru acordarea de drepturi și facilități,
  • găzduire, îngrijire și recuperare în centre specializate,
  • servicii terapeutice pe timp de zi pentru reintegrarea socială, educațională sau profesională
  • consiliere pe probleme juridice, sociale, familiale
  • programe de abilitare
  • activități de petrecere a timpului liber

În anul 1992, Adunarea Generală a Organizație Națiunilor Unite a făcut apel la statele membre să marcheze în data de 3 decembrie ”Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”.

Așa a început un efort global de conștientizare și sensibilizare cu privire la situația celor care sunt, de multe ori, amenințați de discriminare și marginalizare.

Încă din anii 1970, Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat o serie de declaraţii privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, anul 1981 fiind proclamat de Adunarea Generală a ONU drept an internaţional al persoanelor cu dizabilităţi, iar perioada 1983-1992 a fost declarată Decadă pentru persoanele cu dizabilităţi.