În cadrul Programului ”Mămici de pici”, derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, azi, 14 decembrie 2022, a avut loc o nouă întâlnire cu tinerele mame din comunitate.

Discuțiile dintre specialiști și proaspetele mămici au abordat teme din domeniul medical și al sănătății precum:

  • Măsuri de prevenție în sănătate
  • Măsuri de contracepție
  • Importanța controlului ginecologic
  • Imunitatea
  • Igiena
  • Vaccinurile

Întâlnirea le-a oferit celor 12 participante șansa de a se exprima liber și de a se informa cu privire la subiecte din domeniul medical ce țin de noul lor statut.

Proiectul ”Mămici de pici” își propune să pună la dispoziția tinerelor mame cu situație socio-economică precară metodele și mijloacele cu ajutorul cărora pot depăși momentul mai dificil în care se găsesc.

Prevenirea abandonului la vârstă fragedă, întărirea relațiilor familiale și abilitarea în plan profesional sunt obiectivele acestui program, care le învață pe tinerele mămici din Sectorul 6 cum să se descurce în viața personală și profesională.

Programate pe parcursul a două luni, sesiunile abordează teme de discuții dintre cele mai diverse: relația copil- mamă, adaptarea la mediul preșcolar /școlar, contracepție, educație, școală, traseu profesional, credințe, obiceiuri, valori personale, nutritie - alimentație - mod de viața sănătos.

Întâlnirea a fost găzduită de Magazinul Caritabil SocialXChange din Sectorul 6, cel care a oferit tuturor participantelor produse de strictă necesitate, provenite din donații.