E vacanță și copiii din Sectorul 6 sărbătoresc frumusețile toamnei. În incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, peste 50 de prichindei s-au reunit azi, 1 noiembrie 2023, în cadrul unor ateliere de creație având ca subiect anotimpul recoltelor.

Copiii celor care beneficiază de serviciile Magazinului Caritabil SocialXChange au participat la o sesiune de creat jucării din materiale ecologice, numită sugestiv EcoPumpkin. Păianjeni din cartoane de ouă sau acadele, precum și alte figurine la care s-au folosit tehnici de reciclare au fost realizate de copii cu susținerea celor mari.

Alături de ei s-au aflat elevii înscriși la centrele de zi afterschool din comunitate, care au creat lilieci și dovlecei cu surprize prin dactilopictură, alături de colaje și ghirlande din frunze uscate, hârtie creponată sau gumată.

Prin intermediul acestor activități de vacanță, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 își propune dezvoltarea de abilități extrașcolare, dar și prevenirea unor preocupări și anturaje dăunătoare pe timpul zilei, când cei mici sunt lipsiți de supravegherea părinților.