Un atelier inedit de emoții, oferit copiilor de vârstă școlară aflați în situații de vulnerabilitate, completează seria activităților puse la dispoziția comunității Sectorului 6 de Proiectul Mămici de pici.

În cadrul întâlnirilor organizate de specialiștii Magazinului Caritabil SocialXChange, se poartă discuții despre emoții, se vizionează materiale pe înțelesul copiilor despre felul cum ne simțim și reacționăm în diferite situații, se învață comportamente dezirabile de adaptare și autocontrol.

Împreună, copiii și adulții care îi îndrumă identifică și încearcă să înțeleagă emoțiile și felul în care cei mici reacționează atunci când acestea apar. Copiii învață astfel să își recunoască propriile emoții, expun situațiile în care ele apar și atribuie fiecăreia dintre ele o culoare, pe o planșă albă.

Ca feedback pentru activitatea susținută, elevii înscriși la centrele de zi de tip afterschool din Sectorul 6 aleg un cuvânt sau un mic desen sugestiv pentru a exprima ce au înțeles și cum s-au simțit în timpul atelierelor de emoții.

Programul Mămici de pici este derulat în acest an în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Institutul Stefanini.

Aflat la cea de-a treia ediție, acest proiect de interes comunitar își propune să pregătească mamele tinere și copiii de vârstă școlară din medii sociale defavorizate ale Sectorului pentru o viață decentă și un viitor mai bun.