Luna mai vine cu vești bune pentru iubitorii de lectură din comunitate.

Vă amintiți căsuțele cu cărți care au fost instalate în toamna anului 2022, prin parcurile din sectorul 6? Din păcate, aceste căsuțe nu au avut o viață lungă din cauza vandalizării lor de către cetățeni care preferă să distrugă, în loc să respecte munca altora. Așadar, am fost nevoiți să le ridicăm din parcuri și să le recondiționăm cu sprijinul unor beneficiari ai Centrului de zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități din subordinea DGASPC sector 6. Căsuțele cu cărți au fost pictate cu migală și creativitate de către Ioana Teodorescu, o voluntară dedicată.

Cu scopul de a promova lectura și accesul la cărți în aer liber, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 a colaborat cu comunitatea locală pentru a readuce la viață acest proiect minunat. Căsuțele cu cărți sunt un concept simplu, dar plin de impact: cutii din lemn, instalate pe aleile din parcurile Drumul Taberei, Crângași, Brâncuși și Marin Preda, care găzduiesc cărți donate de comunitate la Magazinul Caritabil SocialXChange. Este o modalitate minunată de a împărtăși bucuria lecturii și de a aduce oamenii împreună în jurul pasiunii comune pentru cărți.

Prin culorile vii și design-ul creativ, căsuțele nu numai că atrag atenția, ci și inspiră imaginația și creativitatea celor care le întâlnesc. Ioana, voluntara noastră, este o mămică tânără, o persoană pasionată de artă, care și-a oferit talentul și timpul pentru a aduce o contribuție semnificativă comunității.

Așadar, căsuțele cu cărți și arta lor inspirată reprezintă un exemplu remarcabil despre cum creativitatea și comunitatea se pot uni pentru a aduce schimbări pozitive în mediul înconjurător.

Beneficiarii acestui proiect sunt cetățenii interesați să împrumute cărți din "mini-bibliotecile urbane", fie pentru lectură în parc, fie acasă. Dacă un cititor dorește să ia o carte acasă, trebuie să lase o altă carte în schimb, pentru a menține numărul de volume din aceste biblioteci.

Începând de azi, aceste “mini-biblioteci urbane” decorate într-un stil prietenos, sunt prezente în viața cotidiană a locuitorilor din sectorul 6 și îi încurajează să exploreze lumea minunată a cărților, într-un mod inedit și plin de bucurie.