Astăzi, 14 mai 2024, a avut loc deschiderea Proiectului Național "Eu și Copilul Meu", susținut de Agenția Națională Antidrog - Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog din Sectorul 6, București.

Sub umbrela proiectului "Mămici de Pici", organizat de Serviciul de Asistență Comunitară SocialXchange, participantele au avut ocazia de a învăța cum își pot gestiona corect și responsabil relațiile cu copiii, prin prevenție și informare privind consumul de substanțe interzise, tutun și alcool.

Prezentarea a fost condusă de Comisar Șef Voicu Silvia, specialist în prevenirea consumului de substanțe psihoactive. Sub îndrumarea atentă a psihologului Andreea Iliescu, membru al echipei Serviciului de Asistență Comunitară SocialXChange din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, București, cele 6 mame din comunitatea noastră au participat la diferite sesiuni care au explorat relația părinte-copil prin diverse teme.

În cadrul evenimentului a fost prezentă și Ramona Enache de la Institutul Stefanini, partener în desfășurarea proiectului Mămici de Pici.

Sesiunea de astazi s-a intitiulat Formarea familială în abilități educative privind prevenirea consumului de tutun, alcool și droguri, iar printre obiectivele principale ale discutiilor de astazi s-au numărat:

  1. Dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă între părinți și copii.
  2. Îmbunătățirea supravegherii comportamentului copiilor.
  3. Cresterea frecvenței utilizării de către părinți a metodelor de disciplinare pozitivă.
  4. Dezvoltarea abilității părinților de a stabili reguli de comportament clare și coerente.
  5. Exersarea strategiilor de rezolvare eficientă a conflictelor dintre părinți și copii.
  6. Diminuarea frecvenței și intensității conflictelor în familie.

Prin implicarea în acest proiect, părinții au oportunitatea de a învăța și aplica metode și strategii care să contribuie la o relație armonioasă și sănătoasă cu copiii lor, precum și la prevenirea consumului de substanțe nocive în rândul acestora. Este un demers important și necesar în promovarea unei educații sănătoase și a unei vieți echilibrate în familie.

Aceasta sesiune este prima din cele 4 dedicate mamelor din comunitatea Sectorului 6. Urmatoarele întâlniri vor avea loc in urmatoarele zile:

  • 28.05.3024
  • 11.06.2024
  • 25.06.2024