Magazinul caritabil SocialXChange, o premieră în România, a fost inițiat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Lansat în urmă cu un deceniu, acest proiect a reconfigurat percepția asupra actelor de caritate, transformându-le din acțiuni exclusiviste în activități comune și responsabilizând social, comunitatea.

Până în prezent, Magazinul Caritabil SocialXChange a sprijinit aproximativ 12.000 de familii cu bunuri și alimente esențiale, îmbunătățindu-le semnificativ viața.

Totul a fost posibil prin intermediul celor 8.000 de oameni generoși care au contribuit la acest succes, demonstrând că, prin colaborare, putem face o diferență reală în viețile celor aflați în nevoie.

Conceptul magazinului se bazează pe colectarea transparentă și eficientă a donațiilor de la persoane fizice și juridice, într-un punct cunoscut comunității, și redistribuirea acestora către cei în nevoie. Beneficiarii au posibilitatea de a-și alege produsele necesare, ceea ce le permite să își satisfacă nevoile specifice.

---

În cadrul proiectului Social XChange, programul "Mămici de Pici" este dedicat responsabilizării, educării și informării corecte a părinților și copiilor, pentru un viitor mai bun. Lansat în 2022, programul a acumulat peste 200 de ore de sesiuni alături de profesioniști și colaboratori din echipa SocialXChange.

În prezent, multe familii așteaptă sprijinul comunității, fie că este vorba de bunuri, rechizite pentru copii sau susținere emoțională și practică. Prin solidaritatea și implicarea comunității, aceste familii pot avea parte de un viitor mai bun, având la dispoziție resursele necesare pentru a depăși dificultățile și a-și îndeplini aspirațiile.

O comunitate unită, care nu lasă pe nimeni în afară.
Un magazin unic în România, construit de oameni pentru oameni și mediul înconjurător!