Asemenea unei călătorii pe mare, navigatul pe Internet ascunde numeroase pericole. Care sunt acestea, cum pot fi recunoscute și cum trebuie să procedezi când le întâlnești au aflat azi, 6 iunie 2024, copiii înscriși la centrele de tip afterschool din Sectorul 6.

La sediul Institutului Stefanini, îndrumați de angajații companiei, cei 47 de copii participanți au descoperit importanța protejării informațiilor personale, precum și modalități eficiente de a accesa site-urile și platformele online.

Securitatea cibernetică, au mai aflat școlarii, este și o responsabilitate a utilizatorului, care nu ar trebui să plece la drum fără bagajul de cunoștințe necesar.

Activitățile educative și demonstrațiile practice oferite de specialiști au contribuit, în cadrul întâlnirii de azi, la creșterea conștientizării în rândul tinerilor cu privire la riscurile cibernetice și la măsurile de protecție necesare în mediul digital. Totul pentru o mai bună dezvoltare emoțională a copiilor și un viitor digital mai sigur.

Programul Mămici de pici este derulat în acest an în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Institutul Stefanini.

Aflat la cea de-a treia ediție, acest proiect al Magazinului Caritabil SocialXchange își propune să pregătească mamele tinere și copiii de vârstă școlară din medii sociale defavorizate ale Sectorului pentru a depăși obstacolele vieții cotidiene și a se integra mai bine în școală și societate.