A început săptămâna verde și Magazinul Caritabil SocialXChange îi îndeamnă pe copiii din Sectorul 6 să ia joaca în serios. Fiindcă tema aleasă ca subiect al activităților, anume reciclarea, este de actualitate și ne interesează pe toți. Pentru a păstra și a dărui generațiilor viitoare o planetă curată, trebuie să învățăm de mici că nimic nu se aruncă atunci când mai poate fi folosit. Iar pentru asta e nevoie de cunoștințe, inventivitate și spirit de inițiativă.
În cadrul evenimentului ”Atelierul de Reciclare”, la care au fost participat elevii Școlii Sfântul Andrei din Sectorul 6, se pune accent pe importanța reciclării și pe beneficiile acesteia pentru mediu.
Desfășurate în perioada 7 – 11 aprilie 2025, chiar în incinta unității de învățământ, atelierele îi vor provoca pe copii să descopere de ce reciclarea este importantă și cum poate ajuta lumea în care trăim.
Participanții vor învăța cum să separe corect deșeurile și ce materiale pot fi refolosite, cum să transforme obiecte vechi în creații noi și utile, cum să își dezvolte creativitatea și responsabilitatea.
În cadrul activităților practice, se va confecționa, printre altele, un fagure de albine din suluri de hârtie pe un suport de plastic, simbolizând munca în echipă și armonia din colectiv. Fiecare copil va scrie pe o celulă a fagurelui o însușire ideală pe care ar trebui să o aibă colectivul din care face parte.
La activitățile din această săptămână vor participa 980 de elevi, din 40 de clase ale Școlii Sfântul Andrei.
Promotor al solidarității sociale, al reciclării și folosirii judicioase a resurselor, Magazinul Caritabil SocialXChange se implică periodic în activități de sensibilizare a comunității. Orice persoană care dispune de alimente neperisabile, obiecte de mobilier, electrocasnice, articole igienico-sanitare, rechizite, jucării sau articole pentru nou-născuți se poate adresa acestei structuri care colectează și distribuie spre cei defavorizați tot ceea ce nu mai folosește altora.
Cu aproape 8000 de donatori și peste 20 de tone de produse colectate de la înființarea sa în anul 2015, această structură salvează persoane și familii nevoiașe aflate în situații de criză, lăsând în același timp, mediul înconjurător să respire.