Produsele care ajung în magazinul caritabil SocialXChange ajută atât beneficiarii de servicii sociale, cât şi mediul înconjurător. Prin donaţiile care ajung în magazinul nostru, comunitatea contribuie şi la procesul de reciclare.

Reciclarea electronicelor

Frigiderul tău nu mai face faţă nevoilor familiei tale şi ai vrea să îl schimbi? Ţi-a făcut cu ochiul un nou model pentru maşina ta de spălat şi nu ştii ce să faci cu vechea maşină? Te aşteptăm în magazinul caritabil SocialXChange şi te asigurăm că electrocasnicele tale vor ajunge la cei care au nevoie de ele, dar nu au cum să le achiziţioneze. Asigurăm şi transportul echipamentelor de mari dimensiuni. Gestul tău va aduce zâmbetul pe buze oamenilor dar va şi ajuta mediul înconjurător, datorită procesului de reciclare.

Aceste echipamente au în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase. Eliberate în aer, apă sau sol, aceste elemente au efecte dăunătoare asupra hranei noastre, apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

Puteți dona: frigidere, plite, cuptoare, televizoare, masini de splălat, laptopuri, etc.

Reciclarea hainelor second-hand

Ştiai că pentru realizarea unui singur tricou, sunt necesare 200 de găleţi de apă?

În cazul unei perechi de blugi, necesarul de apă este de peste 5000 de litri de apă.

Acesta este motivul pentru care specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că hainele second-hand ar trebui să rămână în reciclare cât mai mult timp. Reciclarea hainelor oferă viață nu doar vechilor articolelor vestimentare ci și planetei noastre.