Calendarul faptelor bune

Te provocăm să ni te alături în campania „15 Zile de fapte bune” și să urmărești calendarul de mai jos. Trimite-ne mesaj direct pe pagina noastră de Facebook sau scrie un comentariu la postarea din ziua respectivă cu fapta ta bună și arată comunității că și ție îți pasă.

10 decembrie

Sună-ți părinții si spune-le “Te iubesc”!

11 decembrie

Cunoști un copil care are dificultăți la școală? Oferă-i meditații online o dată pe săptămână.

12 decembrie

Pe parcursul zilei, spune “Mulțumesc” de câte ori ai ocazia.

13 decembrie

Păstrează distanțarea socială și lasă mereu bătrânii în fața ta la cumpărături.

14 decembrie

Ajută-ți un coleg să își îndeplinească sarcinile. Ubundu style.

15 decembrie

Ai talent la împachetat cadouri? Oferă-ți serviciile gratuit celor care nu se pricep. Imaginea contează.

16 decembrie

Îți place să citești? Înregistrează-te citind povești de copii și postează pe rețelele de socializare, pentru a fi apoi ascultate de cei mici atunci când au nevoia

17 decembrie

Ai un vecin singur și în vârstă? Suna astăzi la ușă și întreabă-l dacă nu are nevoie de ajutor.

18 decembrie

Ai răbdare și învață-ți bunicii să folosească telefonul cât mai bine, pentru a ține legătura cu ei cât mai des în această perioadă.

19 decembrie

Surprinde-ți persoana iubită: gătește-i mâncarea favorită, îmbracă hainele de sărbătoare și invită-l la restaurantul din bucătărie.

20 decembrie

Prietenul tău a intrat în izolare și nu își mai poate plimba cățelul. Ajută-l și scoate tu câinele la plimbare, seara, timp de 20 de minute.

21 decembrie

Cumpără-i unui copil ceva ce familia lui nu își poate permite.

22 decembrie

Nu arunca hainele, electronicele sau obiectele de mobilier pe care nu le mai folosești. Donează-le!

23 decembrie

Lasă felicitări de Crăciun în cutia poștală a unui cămin de bătrâni.

24 decembrie

Fă cea mai frumoasă conferință – cea cu bunici, mămici, tătici și prieteni. Alege să implici cât mai multe simțuri în interacțiunile cu cei dragi și nu te vei mai simți singur!


 

„15 Zile de fapte bune” este o campanie inițiată de către Magazinul Socialxchange Crângași. “Calendarul Crăciunului” va fi ca un ghid, ce va fi publicat pe retelele de socializare și pe site-ul Magazinului, care va conține 15 fapte bune în 15 zile începând cu 10 decembrie și până pe 24 decembrie. La nivelul magazinului , fiecare persoană care va intra în interior va putea extrage din “ Ciorăpeii de Crăciun” un bilețel pentru ziua respectivă și va primi o sugestie de faptă bună.

Prin această campanie dorim ca cei care au ales să urmărească acest calendar și să accepte aceste sugestii de fapte bune din partea noastră să aibă satisfacția de a ști cu siguranță că până în ziua de Crăciun au făcut cel puțin “15 fapte bune” . Sperăm că această inițiativă ne va ajută să fim mai uniți în aceste vremuri în care suntem greu încercați.