În cadrul unui parteneriat cu Asociația COSI, Magazinul Caritabil SocialXChange vine în sprijinul refugiaților ucraineni găzduiți în adăposturile din Sectorul 6. Campania își propune să acceseze, în beneficiul acestora, resursele puse la dispoziție de diferite structuri europene prin programele ErasmusPlus si Corpul European de Solidaritate.

Primul dintre programe va oferi tinerilor ucraineni posibilitatea participării la întâlniri în țară și peste hotare cu persoane de aceeași vârstă, pentru a discuta teme specifice spațiului european precum: democrație, drepturile omului, sustenabilitate.

Programul Corpul European de Solidaritate le va permite acelorași tineri ucraineni să activeze, în calitate de voluntari, în cadrul unor organizații nonguvernamentale, beneficiind de decontarea tuturor cheltuielilor.

Inițiativa implicării refugiaților din Ucraina în programe și structuri active la nivelul Uniunii Europene va contribui la efortul de integrare a acestora în cultura spațiului european și de vindecare a traumelor cauzate de război.

Lansat în anul 2015, Magazinul Caritabil SocialXChange este un proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, care susține persoane și familii defavorizate prin încurajarea muncii și a donațiilor provenite de la persoane fizice sau juridice.

Magazinul se implică în promovarea obiceiurilor sănătoase de consum și în combaterea risipei alimentare prin recuperarea și realocarea resurselor de la nivelul comunității Sectorului 6.

De la debut, un total de 5843 donatori au susținut acest program social unic în România, prin intermediul căruia 560 de persoane sau familii nevoiașe au beneficiat de produsele necesare traiului zilnic.