Un program care le învață pe tinerele mămici din Sectorul 6 cum să se descurce cu proprii copii a ajuns la cea de-a doua ediție. Inițiat și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, proiectul ”Mămici de pici”, își propune să pună la dispoziția tinerelor mame cu situație socio-economică precară metodele și mijloacele cu ajutorul cărora pot depăși momentul mai dificil în care se găsesc.

Prevenirea abandonului la vârstă fragedă, întărirea relațiilor familiale și abilitarea în plan profesional sunt obiectivele acestui program care s-a bucurat de aprecieri. Prima zi a seriei de întâlniri a fost marcată de prezentarea proiectului, a participantelor și a situațiilor lor sociale și profesionale.

Mamele au fost informate cu privire la structura sesiunilor de discuții și temele abordate, având șansa de a vorbi despre problemele personale și așteptările pe care le au de la acest program. Întâlnirile se vor desfășura pe parcursul a două luni, abordând teme de discuții dintre cele mai diverse: relația copil- mamă, adaptarea la mediul preșcolar /școlar, contracepție, educație, școală, traseu profesional, credințe, obiceiuri, valori personale, nutritie - alimentație - mod de viața sănătos.

Un număr de 7 mămici vor participa la această a doua sesiune de întâlniri, găzduită de Magazinul SocialXChange din Sectorul 6, cel care va oferi tuturor participantelor produse de strictă necesitate pentru ele și copiii lor, provenite din donații.