Astăzi, 27 februarie 2023, elevii  clasei a VIII-a B a Colegiul Nicolae Iorga au vizitat Magazinul Caritabil SocialXChange din Sectorul 6.  

Cu ajutorul specialiștilor care lucrează în cadrul acestui program, cei 26 de vizitatori, însoțiți de doamna dirigintă, au făcut cunoștință cu principiile de funcționare ale magazinului, obiectivele pe care acesta și le propune, precum și impactul pe care îl are la nivelul comunității.

Elevii au fost informați despre importanța responsabilizării sociale, dar și a reciclării, pentru o societate mai bună și mai curată. Prin participarea la un atelier de upcycling, copiii au contribuit la reciclarea a 60 de cărți, care au fost transformate într-o măsuță, în loc de a fi aruncate.

La final, s-a organizat un concurs cu întrebări de cultură generală, printre care s-au strecurat și teme legate de ecologie, pe înțelesul participanților. Câștigătorul a fost premiat cu două bilete la film, toți elevii primind diplome de participare.

Domnișoarele, alături de doamna dirigintă, au primit câte o broșă denim, confecționată din materiale reciclabile în cadrul atelierelor organizate de SocialXchange cu beneficiarii.

Vizita a avut loc în cadrul programului „Săptămâna Verde“, derulat în perioada 27 februarie – 3 martie în cadrul Colegiului Nicolae Iorga cu scopul de a-i implica pe elevi în activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înconjurător.

Magazinul Caritabil SocialXchange îi îndeamnă pe toți membri comunității să nu arunce produse precum alimente neperisabile, articole de igienă, electronice, electrocasnice, rechizite sau piese de mobilier. Toate acestea pot fi donate în cadrul magazinului, pentru a ajunge la persoane și familii cu venituri reduse. În schimbul produselor primite, beneficiarii prestează activități de muncă în folosul comunității.