Ateliere, de upcycling, un workshop despre obiceiurile responsabile de consum, jocuri care promovează economia circulară, sesiuni de plantare, lecții despre insecte și flori – iată activitățile prin care beneficiarii de servicii sociale din Sectorul 6 sărbătoresc Ziua Pământului.

Au dat startul manifestărilor piticii Centrului de Zi Sfântul Andrei, care au învățat azi, 21 aprilie 2023, să iubească plantele, animalele și insectele. Educatorii le-au vorbit copiilor despre importanța fiecărei specii pentru echilibrul ecologic al Planetei și i-au ajutat să planteze răsaduri pentru viitoarea grădină suspendată ce va împodobi incinta. Din cutii goale, cartoane și hârtie colorată, cei mici au creat albinuțe, fluturi și buburuze.

Luni, 24 aprilie, în sediul Magazinului Caritabil SocialXChange, cărți ce nu mai pot fi citite se vor transforma în măsuțe de cafea, iar vechi căni și pahare vor deveni frumoase decorațiuni pentru birou. Termeni precum ”sustenabilitate” sau ”economie circulară” vor deveni familiari celor 20 de copii ai beneficiarilor SocialXChange, prezenți la eveniment. Mai participă un număr de 26 de elevi ai Institutului Cervantes, dornici să se implice în salvarea Planetei.

Același magazin va organiza miercuri, 26 aprilie, un workshop cu tema sustenabilitate, în cadrul căruia copii și adolescenți vor despre economia circulară și acțiunile concrete care protejează Pământul. Tematicile vor fi abordate prin jocuri pentru a fi accesibile si interesante pentru cei prezenți. Vor participa copii ai beneficiarilor SocialXChange, alături de elevi ai Școlii Atlas, care desfășoară în această perioadă activități în cadrul programului ”Săptămâna verde”. Participanții vor învăța despre SDGs (Sustainable Development Goals), practici verzi, economie circulara si ce pot face ei concret pentru a proteja Pământul.

Workshopul va fi desfășurat de SocialXchange în colaborare cu partenerii de la Institutul Stefanini.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Programul Săptămâna verde
se desfășoară în perioada 27 februarie -16 iunie 2023, fiecare unitate educațională din mediul preuniversitar având flexibilitatea să își aleagă o săptămână din această perioadă în care acoperă conținut și desfășoară activități legate de schimbări climatice și protecția mediului înăuntru și în afara unității educaționale.