Peste 60 de persoane din Sectorul 6, copii și adulți, au răspuns mesajului de a fi prieteni cu natura lansat de Magazinul Caritabil SocialXChange.

Azi, 23 martie 2024, în localitatea Prundu din Județul Giurgiu, beneficiari ai acestei structuri, alături de copii școlari din centrele de zi de tip afterschool din comunitate, s-au întâlnit pentru a planta 1200 de puieți de arbori într-un perimetru despădurit.

Conștienți că tot omul trebuie să repare ceea ce a stricat, și că fără oxigenul eliberat de plante nu putem trăi, participanții au lăsat deoparte treburile personale alegând să petreacă o zi însorită în beneficiul mediului înconjurător.

Că activitatea plănuită din timp a lăsat loc distracției și socializării reiese din pozele alăturate.

La acțiune au participat și voluntari care activează în domeniul social pe raza Sectorului 6, alături de angajați. Tot astăzi în întreaga lume este celebrată Ora Pământului, în cadrul căreia milioane de oameni, instituții și companiim sting luminile timp de o oră, în semn de solidaaritate cu planeta pe care locuim. Ediția din acest an are loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Magazinul Caritabil SocialXChange din Sectorul 6 este o structură de economie circulară unică în România, care primește donații în produse de strictă necesitate pe care le distribuie persoanelor defavorizate din comunitate. În acest fel, magazinul are un puternic impact pozitiv asupra mediului înconjurător, salvând de la aruncare alimente, electrocasnice, mobilier, articole de igienă, rechizite sau jucării.